REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná polenta s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená polenta, grilovaná potřená olejem, hotová servírovaná přelitá medem.


Ingredience:
500 ginstantní polenty
olej
med

Postup:

1. Polentu připravíme podle návodu na obalu
2. Hotovou uvařenou polentu vylijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem, rozetřeme ji na 1 cm výši a necháme vychladnout
3. Z vychladlé polenty vykrájíme trojúhelníky, které grilujeme potřené olejem asi 15 minut a pak hotové přelijeme trochou rozehřátého medu.

Doporučení:

Grilovat můžeme polentu i naslano, potíráme ji olejem s česnekem nebo oblíbenou marinádou s bylinkami a pak se hodí jako příloha k masu.

Poznámka:

Polentu si můžete také připravit doma, recept najdete zde: Polenta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy