Klasický buřtguláš, tedy guláš ze špekáčků, brambor a dalších ingrediencí, doplněný o konzervu červených fazolí nakládaných v chilli omáčce.
Ingredience:
4 ks | špekáčky |
4 ks | středně velké brambory |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | kuličky nového oření |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | větší cibule |
1 konzerva | červených fazolí v chilli omáčce |
1 vrchovatá lžíce | ušené majoránky |
2 vrchovaté lžičky | mleté sladké papriky |
1 lžíce | sádla |
voda | |
pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
1 lžíce hladké mouky + 50 ml vody na zátřepku |
Postup:
1. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova
2. Přihodíme na půlkolečka nakrájené špekáčky, necháme osmažit, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory, přidáme papriku, utřený česnek, sůl, pepř, ostatní koření a pořádně promícháme
3. Zalejeme vodou a vaříme cca 12 minut, dokud nám nezměknou brambory, poté zahustíme zátřepkou a necháme přejít varem
4. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a fazole, krátce necháme přejít varem a případně dosolíme.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová