REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní buřtguláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický buřtguláš, tedy guláš ze špekáčků, brambor a dalších ingrediencí, doplněný o konzervu červených fazolí nakládaných v chilli omáčce.


Ingredience:
4 ksšpekáčky
4 ksstředně velké brambory
4 ksstroužky česneku
3 kskuličky nového oření
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
1 konzervačervených fazolí v chilli omáčce
1 vrchovatá lžíceušené majoránky
2 vrchovaté lžičkymleté sladké papriky
1 lžícesádla
voda
pepř
sůl
Ostatní:
1 lžíce hladké mouky + 50 ml vody na zátřepku

Postup:

1. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova
2. Přihodíme na půlkolečka nakrájené špekáčky, necháme osmažit, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory, přidáme papriku, utřený česnek, sůl, pepř, ostatní koření a pořádně promícháme
3. Zalejeme vodou a vaříme cca 12 minut, dokud nám nezměknou brambory, poté zahustíme zátřepkou a necháme přejít varem
4. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a fazole, krátce necháme přejít varem a případně dosolíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy