REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní miš-maš guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš s brambory, ve kterém je maso nahrazeno klobásou či jinou uzeninou. Chuť mu dodají i žampiony, paprika, cibule, česnek a feferonka.


Ingredience:
200 gklobásy nebo jiné uzeniny
200 gžampionů
2 lvývaru nebo vody
5 kskuliček nového koření
3 ksstředně velkých brambor
3 ksstroužku česneku
2 ksbobkových listů
1 ksfeferonky
1 kscibule
1/2 kspapriky (nebo 2 1/4 různobarevné)
2 lžícemleté sladké papriky
1 lžícesádla
2 lžičkydrceného kmínu
pepř
sůl
Na zátřepku:
100 mlvody k zahuštění guláše
2 lžícehladké mouky

Postup:

1. Na sádle osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli
2. Až zesklovatí, přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásu, na kostky pokrájené brambory, na proužky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené žampiony, najemno pokrájenou feferonku nebo čili papričku, utřený česnek a drcený kmín
3. Vše chvilku restujeme, pak přidáme papriku, všechno řádně promícháme
4. Osolíme, opepříme a podlejeme vývarem nebo vodou a vaříme cca 15 minut
5. Pak přidáme zátřepku (ve vodě rozmícháme mouku) a necháme na mírném plameni provářet dalších cca 7 minut a doladíme chutě.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem nebo bez. Každý podle zvyklostí a chuti.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy