REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní guláš zahuštěný chlebem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kousky hovězí kližky nebo krku podlité pivem a ochucené protlakem, majoránkou, paprikou, česnekem a kmínem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby
600 ghovězí kližky nebo krku
300 mlsvětlého piva
3 ksstroužku česneku
2 ksvelké cibule
3 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
2 hrstistarší chlebové střídky
mletá paprika
hovězí vývar
majoránka
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Maso si nakrájíme na větší kusy, cibuli na kostičky
2. Do hrnce se silným dnem dáme sálo, přidáme cibuli, kterou trochu osolíme a restujeme do tmava
3. Pak přidáme protlak, nasekaný česnek, kmín a maso, které jsme si osolili a opepřili, a chvíli restujeme
4. Přidáme papriku a po chvilce trochu vývaru, necháme vydusit do tuku, pak přilejeme pivo a vývar
5. Dusíme zvolna do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a do omáčky rozdrobíme chléb, který provaříme asi 15 minut
6. Nakonec rozmixijeme tyčovým mixérem, vrátíme do guláše maso, dáme majoránku a stroužek utřeného česneku
7. Provaříme čtvrt hodiny a pak podáváme s domácím houskovým knedlíkem (recept v albu přílohy) nebo s chlebem
8. Zdobíme cibulí.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy