REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa plněné pikantní směsí, stočené do závitků, podušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa
100 mlsladké smetany
2 lžícerajského protlaku
5 kskuliček pepře
5 kskuliček nového koření
2 kscibule
1 ksbobkového listu
hladká mouka
vývar
olej
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžícestrouhaného čerstvého křenu
2 ksbrambor
1 ksvejce
1 kspikantní klobásy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou klobásu, na jemno nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a vše promícháme
2. Očištěné maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme připravenou směsí, zavineme, stáhneme nití nebo párátky, ze všech stran osmahneme na rozehřátém oleji a potom vyjmeme 3. Pak do oleje přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, koření, rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem, maso vrátíme zpět a dusíme, dokud maso nezměkne
4. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme sladkou smetanou promíchanou s hladkou moukou, krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí i pepřem, závitky vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy