Plátky hovězího masa plněné pikantní směsí, stočené do závitků, podušené na cibulovém základě doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
100 ml | sladké smetany |
2 lžíce | rajského protlaku |
5 ks | kuliček pepře |
5 ks | kuliček nového koření |
2 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
hladká mouka | |
vývar | |
olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | strouhaného čerstvého křenu |
2 ks | brambor |
1 ks | vejce |
1 ks | pikantní klobásy |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou klobásu, na jemno nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a vše promícháme
2. Očištěné maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme připravenou směsí, zavineme, stáhneme nití nebo párátky, ze všech stran osmahneme na rozehřátém oleji a potom vyjmeme 3. Pak do oleje přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, koření, rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem, maso vrátíme zpět a dusíme, dokud maso nezměkne
4. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme sladkou smetanou promíchanou s hladkou moukou, krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí i pepřem, závitky vrátíme zpět a už jen prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.