REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní závitek krále Šumavy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na naklepané plátky roštěnek položen plátek sýra, na sýr navršená připravená žampiónová směs, roštěnky zavinuté do tvarů závitků, pevně převázané provázkem, zprudka opečené na oleji a pak podušené doměkka, šťáva z dušení zahuštěna hladkou moukou se smetanou.


Ingredience:
4 ksvětších plátků roštěnky
4 ksplátků tvrdého sýra
4 ksvajec
1 ksvelké cibule
100 gžampiónů
250 mlsmetany na šlehání
4 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
vývar z kostí (může být i z kostky)
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky si očistíme, naklepeme do šířky, osolíme a opepříme
2. Nakrájíme si očištěné žampióny na plátky a oloupanou cibuli na jemno
3. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, podusíme, pak přidáme rozšlehané vejce a za neustálého míchání necháme ztuhnout
4. Na připravené plátky roštěnek položíme plátek sýra a na něj navršíme připravenou žampiónovou směs, pak zavineme do tvarů závitků a pevně převážeme provázkem
5. Poté si rozehřejeme na větší pánvi olej, vložíme závitky a zprudka opečeme ze všech stran, pak podlijeme vývarem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme vývarem
6. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme a pak do zahuštěné omáčky vložíme závitky a prohřejeme
7. Hotové závitky servírujeme přelité zahuštěnou šťávou například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy