Na naklepané plátky roštěnek položen plátek sýra, na sýr navršená připravená žampiónová směs, roštěnky zavinuté do tvarů závitků, pevně převázané provázkem, zprudka opečené na oleji a pak podušené doměkka, šťáva z dušení zahuštěna hladkou moukou se smetanou.
Ingredience:
4 ks | větších plátků roštěnky |
4 ks | plátků tvrdého sýra |
4 ks | vajec |
1 ks | velké cibule |
100 g | žampiónů |
250 ml | smetany na šlehání |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
vývar z kostí (může být i z kostky) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky si očistíme, naklepeme do šířky, osolíme a opepříme
2. Nakrájíme si očištěné žampióny na plátky a oloupanou cibuli na jemno
3. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, podusíme, pak přidáme rozšlehané vejce a za neustálého míchání necháme ztuhnout
4. Na připravené plátky roštěnek položíme plátek sýra a na něj navršíme připravenou žampiónovou směs, pak zavineme do tvarů závitků a pevně převážeme provázkem
5. Poté si rozehřejeme na větší pánvi olej, vložíme závitky a zprudka opečeme ze všech stran, pak podlijeme vývarem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme vývarem
6. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme a pak do zahuštěné omáčky vložíme závitky a prohřejeme
7. Hotové závitky servírujeme přelité zahuštěnou šťávou například s dušenou rýží.