REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hovězí závitky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa (roštěnce, hovězího zadního) zavinuté spolu s houbami, cibulí a párky, orestované a pak podušené ve vývaru.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksžampionů
4 kstenké hovězí plátky (roštěnec, hovezí zadní)
4 ksmalé nožičky párků
4 ksplátky slaniny
4 kskuličky černého pepře
1 kscibule
3 dlvývaru z kostky masoxu
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamásla
plnotučná hořčice
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí
2. Plátky masa poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule
3. Jednotlivé porce masa pak zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití
4. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme
5. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě zvolna dusíme doměkka (závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme)
6. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple
7. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem
8. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme
9. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla
10. Nakonec vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy