Vejci, žampióny a cibulí plněné hovězí plátky, podušené v troubě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | malých tenkých hovězích plátků |
1 ks | stroužku česneku |
40 g | sádla |
1 lžíce | hořčice |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl | |
Nádivka: | |
60 g | žampiónů |
40 g | slaniny |
10 g | sádla |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 lžíce | strouhanky |
mletý pepř | |
petrželka | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nádivkou, stočíme, upevníme jehlou na masové závitky a obalíme v hladké mouce
2. Závitky dáme na rozehřáté sádlo, orestujeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody a dusíme v mírně vyhřáté troubě půl hodiny
3. Potom do šťávy přidáme hořčici, rozetřený česnek a dusíme doměkka
4. Šťáva má být mírně zhoustlá.
Příprava nádivky: Slaninu nakrájenou na kostičky vytavíme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny a podusíme, pak vše promícháme se strouhankou, nasekanou petrželkou, rozšlehaným vejcem, solí a kořením.
Doporučení:Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.