REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hovězí guláš s uzenou vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z mnoha variací na chutný guláš připravený z podušených kostek hovězího masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězího krku (ale může být i např. kližka)
3 ksstroužky česneku
3 kscibule
1 ksuzená kost nebo kousek uzeného žebra
1 kskostky bujónu
1 kspaprikový lusk
1 konzervamalého rajského protlaku
sušené nasekané feferonky podle chuti
mletá sladká paprika
nové koření
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle orestujeme dotmava cibuli nakrájenou na kostičky
2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme dosklovata, pak přidáme mletou papriku a protlak, opět zarestujeme
3. Základ na guláš podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, utřený česnek, uzenou kost, feferonky, paprikový lusk a nové koření, pokrm osolíme, opepříme
4. Na mírném plameni, za občasného míchání, dusíme doměkka
5. Hotový guláš dle chuti dosolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Tento guláš nazahušťujeme, o to se postará cibule.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy