Další z mnoha variací na chutný guláš připravený z podušených kostek hovězího masa a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | hovězího krku (ale může být i např. kližka) |
3 ks | stroužky česneku |
3 ks | cibule |
1 ks | uzená kost nebo kousek uzeného žebra |
1 ks | kostky bujónu |
1 ks | paprikový lusk |
1 konzerva | malého rajského protlaku |
sušené nasekané feferonky podle chuti | |
mletá sladká paprika | |
nové koření | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle orestujeme dotmava cibuli nakrájenou na kostičky
2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme dosklovata, pak přidáme mletou papriku a protlak, opět zarestujeme
3. Základ na guláš podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, utřený česnek, uzenou kost, feferonky, paprikový lusk a nové koření, pokrm osolíme, opepříme
4. Na mírném plameni, za občasného míchání, dusíme doměkka
5. Hotový guláš dle chuti dosolíme a můžeme podávat.
Tento guláš nazahušťujeme, o to se postará cibule.
Poznámka:Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová