Další varianta hovězího guláše, tentokrát připraveného z kostek hovězí kližky, sádla, rajčat, cibule, česneku, feferonky a koření.
Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí: | |
1 kg | hovězí kližky |
400 g | konzervovaných krájených rajčat (Valfrutta) |
3 lžíce | sádla nebo rostlinného oleje |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
1 ks | červené feferonky |
pár kuliček nového koření | |
pár kuliček celého pepře | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které obalíme v hladké mouce
2. Na rozpáleném tuku osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, to opečeme ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo
3. Nakonec přidáme česnek a přímo do základu vlijeme krájená rajčata i se šťávou
4. Tekutinu necháme krátce vypařit na prudším plameni (trvá to asi 3 minuty), pak základ guláše osolíme, přidáme koření a nakrájenou feferonku bez semínek, směs podlijeme 1–
2 dcl vody a dusíme zaklopené asi 2 hodiny, podle potřeby přidáváme vodu
5. Nakonec guláš zahustíme pár lžičkami hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
6. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Místo feferonky použijte kapii a můžete podávat dětem.