REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta hovězího guláše, tentokrát připraveného z kostek hovězí kližky, sádla, rajčat, cibule, česneku, feferonky a koření.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kghovězí kližky
400 gkonzervovaných krájených rajčat (Valfrutta)
3 lžícesádla nebo rostlinného oleje
2-3 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
1 ksčervené feferonky
pár kuliček nového koření
pár kuliček celého pepře
hladká mouka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které obalíme v hladké mouce
2. Na rozpáleném tuku osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, to opečeme ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo
3. Nakonec přidáme česnek a přímo do základu vlijeme krájená rajčata i se šťávou
4. Tekutinu necháme krátce vypařit na prudším plameni (trvá to asi 3 minuty), pak základ guláše osolíme, přidáme koření a nakrájenou feferonku bez semínek, směs podlijeme 1–
2 dcl vody a dusíme zaklopené asi 2 hodiny, podle potřeby přidáváme vodu
5. Nakonec guláš zahustíme pár lžičkami hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
6. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Doporučení:

Místo feferonky použijte kapii a můžete podávat dětem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy