REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnický vepřový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš s pikantní maďarskou klobásou, rajčaty, hráškem, houbami a paprikou. Podlévaný vývarem a červeným vínem.


Ingredience:
750 gvepřového plecka
150 gsterilovaného hrášku
10 gsušených hub
3 dlmasového vývaru
2 dlčerveného vína
2 ksstroužku česneku
2 ksrajčat
1 ksmaďarské klobásy
1 ksčervené papriky
1 ksfeferonky
červená paprika
hladká mouka
sádlo
kmín
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, v hrnci zpěníme cibuli a přidáme kostky masa
2. Osolíme, poprášíme červenou paprikou, okmínujeme a opečeme zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo
3. Podlijeme vínem a vývarem a dusíme pod pokličkou
4. Když maso začíná měknout, přidáme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná krájená rajčata, feferonku, předem namočené houby a podusíme do měkka
5. Nakonec nasypeme hrášek, ochutíme česnekem, lehce zaprášíme moukou, případně přisolíme a necháme prohřát.

Doporučení:

Guláš má pikantní ostrou chuť, podáváme jej s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, ale i s chlebem či jiným oblíbeným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy