REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový segedín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plecko nebo ramínko podušené spolu s kysaným zelím i s nálevem, celerem, mrkví, rajčaty, …


Ingredience:
1 kgvepřového plecka nebo ramínka
300 gkysaného zelí i s lákem
2 ksrajčat nebo vrchovatá lžíce kečupu
2 ksvětší cibule
2 kshřebíčky
2 kskuličky nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksvětší cibule
2 lžícesádla
1 lžícehaldké mouky na zaprášení
1 lžičkamleté sladké papriky
nepatrně pálové papriky
polovina střdně velkého celeru
mletý pepř
kmín
sůl
masox
voda

Postup:

1. Očištěné plecko nebo ramínko nejprve ostrým a tenkým nožem zbavíme kosti, z masa pak nakrájíme kostky i s kůžičkou
2. Do hrnce vložíme 2 lžíce sádla a na něm krátce osmažíme rozkrájenou cibuli
3. Na zesklovatěnou cibuli vložíme kostky masa, zasypeme ho lžící sladké červené papriky, přidáme nepatrně pálivé papriky, lžičku kmínu, osolíme, opepříme a mírně podlité vodou dusíme pod pokličkou do poloměkka
4. Přidáme očištěný na plátky pokrájený celer, na kolečka nakrájenou oškrábanou mrkev, dvě rajčata nebo lžíci kečupu, pokrájené zelí i s lákem a znovu dusíme
5. Když je zelenina téměř měkká, zaprášíme dno hrnce moukou, kterou necháme zhnědnout, potom vše zalijeme litrem horké vody, přidáme masox a ještě chvíli pokrm povaříme, občas guláš zamícháme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy