REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový segedín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plecko nebo ramínko podušené spolu s kysaným zelím i s nálevem, celerem, mrkví, rajčaty, …


Ingredience:
1 kgvepřového plecka nebo ramínka
300 gkysaného zelí i s lákem
2 ksrajčat nebo vrchovatá lžíce kečupu
2 ksvětší cibule
2 kshřebíčky
2 kskuličky nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksvětší cibule
2 lžícesádla
1 lžícehaldké mouky na zaprášení
1 lžičkamleté sladké papriky
nepatrně pálové papriky
polovina střdně velkého celeru
mletý pepř
kmín
sůl
masox
voda

Postup:

1. Očištěné plecko nebo ramínko nejprve ostrým a tenkým nožem zbavíme kosti, z masa pak nakrájíme kostky i s kůžičkou
2. Do hrnce vložíme 2 lžíce sádla a na něm krátce osmažíme rozkrájenou cibuli
3. Na zesklovatěnou cibuli vložíme kostky masa, zasypeme ho lžící sladké červené papriky, přidáme nepatrně pálivé papriky, lžičku kmínu, osolíme, opepříme a mírně podlité vodou dusíme pod pokličkou do poloměkka
4. Přidáme očištěný na plátky pokrájený celer, na kolečka nakrájenou oškrábanou mrkev, dvě rajčata nebo lžíci kečupu, pokrájené zelí i s lákem a znovu dusíme
5. Když je zelenina téměř měkká, zaprášíme dno hrnce moukou, kterou necháme zhnědnout, potom vše zalijeme litrem horké vody, přidáme masox a ještě chvíli pokrm povaříme, občas guláš zamícháme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy