REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelí na cigánský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kostky dušené na cibulovém základě s nakrájeným zelím, paprikou a rajčaty.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
250 grajčat
50 gsádla
4 kszelené papriky
2 kscibule
1 kshlávky zelí
voda
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme očištěné, na kostky nakrájené plecko, osolíme a pod pokličkou dusíme 30 minut
2. Mezitím zelí přepůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kolečka a přidáme k podušenému masu
3. Vše zalijeme horkou vodou a pomalu dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme opláchnutá, na čtvrtky pokrájená rajčata, podle potřeby osolíme a ještě chvilku podusíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy