Vepřové kostky dušené na cibulovém základě s nakrájeným zelím, paprikou a rajčaty.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
250 g | rajčat |
50 g | sádla |
4 ks | zelené papriky |
2 ks | cibule |
1 ks | hlávky zelí |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme očištěné, na kostky nakrájené plecko, osolíme a pod pokličkou dusíme 30 minut
2. Mezitím zelí přepůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kolečka a přidáme k podušenému masu
3. Vše zalijeme horkou vodou a pomalu dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme opláchnutá, na čtvrtky pokrájená rajčata, podle potřeby osolíme a ještě chvilku podusíme.