REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plzeňský guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální gulášek z Plzeňska jak jinak než na pivu. Výtečný guláš doplněný slaninou před podáváním ozdobíme na sucho orestovanou slaninou, kapií a kouskem vejce.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
100 gslaniny
3 dlhovězího vývaru
2 dlpiva
2 ksvětší cibule
2 ksstroužku česneku
1 ksvejce
naložená červená paprika
sladká červená paprika
tvrdý chléb na zahuštění
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a polovinu slaniny, zaprášíme paprikou, přidáme kostky kližky a za stálého míchání opečeme ze všech stran
2. Přidáme utřený česnek, osolíme, zalijeme pivem a vývarem a dusíme, dokud maso nezměkne
3. Hotový guláš zahustíme tvrdým nastrouhaným chlebem, dochutíme pepřem a solí.

Doporučení:

Hotový guláš podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy