REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

TOP 22 nejlepších vyzkoušených receptů na čerstvé hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušková sezóna je tu a proto jsme pro vás vybrali z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz ty nejlepší recepty právě na využití zralých hrušek. Po rozkliknutí této malé hruškové kuchařky se vám otevřou tipy na opravdu skvělé recepty nejen na zpracování, ale i kuchyňskou úpravu hrušek.


1.

Vyzkoušejte například tento recept na úžasný hruškový džem plný kousků ovoce, který je vynikající jen tak, namazaný na čerstvém pečivu, nebo ho můžeme použít do dezertů či na cukroví.

Hruškový džem II. – RECEPT ZDE!

 

2.

A rozhodně v našem výběru nesmí chybět klasický recept na zavaření hrušek. Jedna z variant na přípravu chutného kompotu z hrušek se vám objeví po kliknutí na nadpis nebo obrázek receptu…

Hruškový kompot – RECEPT ZDE!

 

3.

Hruška jako dezert? Ano, jako sladké tečka je skvělá! Máme tu například recept na spařené, pak zprudka v ledové vodě zchlazené hrušky, servírované přelité horkou čokoládou vyrobenou doma.

Pošírovaná hruška přelitá horkou domácí čokoládou – RECEPT ZDE!

 

3.

V domácích podmínkách připravený sirup z prolisovaných hušek, krystalového cukru a kyseliny citrónové. Skvělý tip na zpracování čerstvých hrušek. Na tento recept mohou být i dost přezrálé. Stejně musíme hrušky vylisovat.

Hruškový sirup – RECEPT ZDE!

 

4.

A co tak si vyrobit domácí likér z hrušek? Kromě hrušek budete potřebovat ještě líh, cukr, mandle, vanilku a koření.

Hruškový likér – RECEPT ZDE!

 

5.

Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření. Další z našich vyzkoušených receptů na zpracování hrušek, který by neměl chybět v žádné dobré hruškové kuchařce! :)

Hrušková povidla – RECEPT ZDE!

 

6.

A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na marmeládu ze zralých hrušek. Co tak vyzkoušet právě tento náš recept?

Hrušková marmeláda – RECEPT ZDE!

 

7.

Vyzkoušejte také tento lahodný podzimní smoothie recept pro milovníky hroznů a právě čerstvých hrušek. Příprava nápoje pomocí mixéru!

Sweet September – RECEPT ZDE!

 

8.

A co tak si upéct pečený čaj? Do pečeného čaje hrušky rozhodně patří! Tenhle recept s rumem v zimě pěkně zahřeje, přitom zažene i zimní chmury :)

Pečený čaj s rumem – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další tip, salát s hruškami. Salát, který vás zasytí díky uvařené špaldě. Hrušky s rukolou přelité medovou zálivkou pak dodají celému salátu skvělou chuť!

Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou – RECEPT ZDE!

 

10.

Vyzkoušejte také recept na skvělé hruškové frgály, který se bez hrušek rozhodně neobejde! :) Recept od Josefa Maršálka.

Valašské hruškové frgály s badyánem ze špaldové mouky – RECEPT ZDE!

 

11.

Ovesné vločky doplněné o další dobroty jako nasekané mandle, cukr …. včetně pečené hrušky. Tip na zdravou snídani.

Ovesná kaše s pečenými hruškami – RECEPT ZDE!

 

12.

A tento recept znáte? Jde o recept na koláč upečený ve formě na koláč o průměru 25 cm. Jde o těsto z polohrubé mouky, másla, vejce a cukru potřené tvarohovou náplní, pokladené hruškami, upečené v troubě.

Tvarohový koláč s hruškou – RECEPT ZDE!

 

13.

Velmi dekorativní přitom chutné muffiny, které mají ve svém středu zapečenou, v cukrovém rozvaru povařenou, hrušku. Další z receptů, kde hruška hraje prim.

Muffiny se zapečenou hruškou – RECEPT ZDE!

 

14.

V cukrovém kořeněném rozvaru povařené oloupané hrušky, okapané, vychladnuté ozdobené marmeládou, borůvkami a ořechy. To jsou Halloweenské hrušky!

Halloweenské hrušky – RECEPT ZDE!

 

15.

A co opilé hrušky, už jste je zkoušeli? Čerstvé hrušky macerované v brandy, obalené ve slaninovém kabátku a grilované na pánvi nebo pečené v troubě.

Opilé hrušky ve slanině – RECEPT ZDE!

 

16.

A máme tu také recept na grilované hrušky. Grilovaná hruška plněná sýrovou směsí, přelitá omáčkou z kostiček hořké čokolády a balzamika, na závěr sypaná praženými vlašskými ořechy.

Hruška na grilu s gorgonzolou a čokoládovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

17.

A další sladké pokušení s hruškami. Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami, sypané parmazánvou drobenkou a potom upečené.

Křehké košíčky s gorgonzolou a hruškami – RECEPT ZDE!

 

18.

A hruška s masem, také skvělá kombinace! Plátek orestovaného kuřecího masa zapečený pokladený Nivou, spolu s hruškou a celerem.

Kuřecí maso gratinované s hruškou, celerem a Nivou – RECEPT ZDE!

 

19.

Přepůlené, jadřinců zbavené a oloupané hrušky, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, servírované přelité například čokoládovou polevou, meruňkovou omáčkou nebo jen sladkou ovocnou šťávou.

Smažené hrušky – RECEPT ZDE!

 

20.

A máme tu další hruškový recept a to na pečený dezert do skla vhodný na sváteční stůl. I v tomto receptu nesmí chybět hruška. :)

Hruškový crumble se skořicí – RECEPT ZDE!

 

21.

Nesmím zapomenout na tuto českou klasiku! Z receptářů našich babiček, tradiční receptůra na husu pečenou o Svatém Martinovi spolu s jablky a hruškami.

Martinská husa – RECEPT ZDE!

 

22.

A poslední recept tohoto výběru receptů z hrušek, s hruškami. Jde o inspirace od Hellmann’s, na lehký ovocný obědový salátek servírovaný s kousky pečeného kuřecího masa. Ovšem ani v tomto salátu hruška nechybí! :)

Koktejl z pečeného kuřecího masa s jablky a hruškami – RECEPT ZDE!

 

Další recepty nejen na zpracování či využití hrušek najdete v naší databázi webu ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty nápojů ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy