REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

TOP 22 nejlepších vyzkoušených receptů na čerstvé hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušková sezóna je tu a proto jsme pro vás vybrali z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz ty nejlepší recepty právě na využití zralých hrušek. Po rozkliknutí této malé hruškové kuchařky se vám otevřou tipy na opravdu skvělé recepty nejen na zpracování, ale i kuchyňskou úpravu hrušek.


1.

Vyzkoušejte například tento recept na úžasný hruškový džem plný kousků ovoce, který je vynikající jen tak, namazaný na čerstvém pečivu, nebo ho můžeme použít do dezertů či na cukroví.

Hruškový džem II. – RECEPT ZDE!

 

2.

A rozhodně v našem výběru nesmí chybět klasický recept na zavaření hrušek. Jedna z variant na přípravu chutného kompotu z hrušek se vám objeví po kliknutí na nadpis nebo obrázek receptu…

Hruškový kompot – RECEPT ZDE!

 

3.

Hruška jako dezert? Ano, jako sladké tečka je skvělá! Máme tu například recept na spařené, pak zprudka v ledové vodě zchlazené hrušky, servírované přelité horkou čokoládou vyrobenou doma.

Pošírovaná hruška přelitá horkou domácí čokoládou – RECEPT ZDE!

 

3.

V domácích podmínkách připravený sirup z prolisovaných hušek, krystalového cukru a kyseliny citrónové. Skvělý tip na zpracování čerstvých hrušek. Na tento recept mohou být i dost přezrálé. Stejně musíme hrušky vylisovat.

Hruškový sirup – RECEPT ZDE!

 

4.

A co tak si vyrobit domácí likér z hrušek? Kromě hrušek budete potřebovat ještě líh, cukr, mandle, vanilku a koření.

Hruškový likér – RECEPT ZDE!

 

5.

Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření. Další z našich vyzkoušených receptů na zpracování hrušek, který by neměl chybět v žádné dobré hruškové kuchařce! :)

Hrušková povidla – RECEPT ZDE!

 

6.

A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na marmeládu ze zralých hrušek. Co tak vyzkoušet právě tento náš recept?

Hrušková marmeláda – RECEPT ZDE!

 

7.

Vyzkoušejte také tento lahodný podzimní smoothie recept pro milovníky hroznů a právě čerstvých hrušek. Příprava nápoje pomocí mixéru!

Sweet September – RECEPT ZDE!

 

8.

A co tak si upéct pečený čaj? Do pečeného čaje hrušky rozhodně patří! Tenhle recept s rumem v zimě pěkně zahřeje, přitom zažene i zimní chmury :)

Pečený čaj s rumem – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další tip, salát s hruškami. Salát, který vás zasytí díky uvařené špaldě. Hrušky s rukolou přelité medovou zálivkou pak dodají celému salátu skvělou chuť!

Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou – RECEPT ZDE!

 

10.

Vyzkoušejte také recept na skvělé hruškové frgály, který se bez hrušek rozhodně neobejde! :) Recept od Josefa Maršálka.

Valašské hruškové frgály s badyánem ze špaldové mouky – RECEPT ZDE!

 

11.

Ovesné vločky doplněné o další dobroty jako nasekané mandle, cukr …. včetně pečené hrušky. Tip na zdravou snídani.

Ovesná kaše s pečenými hruškami – RECEPT ZDE!

 

12.

A tento recept znáte? Jde o recept na koláč upečený ve formě na koláč o průměru 25 cm. Jde o těsto z polohrubé mouky, másla, vejce a cukru potřené tvarohovou náplní, pokladené hruškami, upečené v troubě.

Tvarohový koláč s hruškou – RECEPT ZDE!

 

13.

Velmi dekorativní přitom chutné muffiny, které mají ve svém středu zapečenou, v cukrovém rozvaru povařenou, hrušku. Další z receptů, kde hruška hraje prim.

Muffiny se zapečenou hruškou – RECEPT ZDE!

 

14.

V cukrovém kořeněném rozvaru povařené oloupané hrušky, okapané, vychladnuté ozdobené marmeládou, borůvkami a ořechy. To jsou Halloweenské hrušky!

Halloweenské hrušky – RECEPT ZDE!

 

15.

A co opilé hrušky, už jste je zkoušeli? Čerstvé hrušky macerované v brandy, obalené ve slaninovém kabátku a grilované na pánvi nebo pečené v troubě.

Opilé hrušky ve slanině – RECEPT ZDE!

 

16.

A máme tu také recept na grilované hrušky. Grilovaná hruška plněná sýrovou směsí, přelitá omáčkou z kostiček hořké čokolády a balzamika, na závěr sypaná praženými vlašskými ořechy.

Hruška na grilu s gorgonzolou a čokoládovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

17.

A další sladké pokušení s hruškami. Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami, sypané parmazánvou drobenkou a potom upečené.

Křehké košíčky s gorgonzolou a hruškami – RECEPT ZDE!

 

18.

A hruška s masem, také skvělá kombinace! Plátek orestovaného kuřecího masa zapečený pokladený Nivou, spolu s hruškou a celerem.

Kuřecí maso gratinované s hruškou, celerem a Nivou – RECEPT ZDE!

 

19.

Přepůlené, jadřinců zbavené a oloupané hrušky, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, servírované přelité například čokoládovou polevou, meruňkovou omáčkou nebo jen sladkou ovocnou šťávou.

Smažené hrušky – RECEPT ZDE!

 

20.

A máme tu další hruškový recept a to na pečený dezert do skla vhodný na sváteční stůl. I v tomto receptu nesmí chybět hruška. :)

Hruškový crumble se skořicí – RECEPT ZDE!

 

21.

Nesmím zapomenout na tuto českou klasiku! Z receptářů našich babiček, tradiční receptůra na husu pečenou o Svatém Martinovi spolu s jablky a hruškami.

Martinská husa – RECEPT ZDE!

 

22.

A poslední recept tohoto výběru receptů z hrušek, s hruškami. Jde o inspirace od Hellmann’s, na lehký ovocný obědový salátek servírovaný s kousky pečeného kuřecího masa. Ovšem ani v tomto salátu hruška nechybí! :)

Koktejl z pečeného kuřecího masa s jablky a hruškami – RECEPT ZDE!

 

Další recepty nejen na zpracování či využití hrušek najdete v naší databázi webu ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty nápojů ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy