REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento recept na úžasný hruškový džem plný kousků ovoce, který je vynikající jen tak, namazaný na čerstvém pečivu, nebo ho dáváme do dezertů či cukroví.


Ingredience:
2 kgzralých hrušek
500 gželírovacího cukru
100 gtřtinového (hnědého) cukru
100 mlpitné vody
3 lžícetekutého medu
4 kshřebíčky
2 ksbydyány
1 kscelá tyčinka skořice
citronová kůra z jednoho a půl kusu citrónu (větší kusy)
vhodně velké zavařovací skleničky s uzávěry

Postup:
  1. Důkladně omyté hrušky oloupeme a zbavíme stopek a jádřinců, polovinu hrušek nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nakrájíme na větší kostky
  2. Nastrouhané hrušky dáme do vhodného hrnce, zalijeme vodou, přidáme med, hnědý cukr, badyány, hřebíčky, skořici a kusy citronové kůry, vše za stálého míchání rozvaříme na řidší kaši, což bude trvat zhruba 10 minut, podle potřeby, záleží na šťavnatosti ovoce, můžeme ovoce podlít ještě malým množstvím vody, pak ze směsi vyjmeme koření a citronovou kůru
  3. Druhou polovinu jen rozkrájených hrušek vložíme do druhého hrnce a promícháme s želírovacím cukrem, za stálého míchání hrušky zahříváme a zvolna vaříme tak 12-15 minut
  4. K povařeným kouskům hrušek vmícháme dřívě připravenou kaši a vše tak 5 minut necháme probublávat
  5. Ještě dost teplý džem plníme do předem sterilovaných (horkou vodou spařených) sklenic, důkladně uzavřeme sterilovanými víčky a necháme otočené vzhůru úplně vychladnout
  6. Hruškový džem uchováme nejlépe v tmavé studenější místnosti s konzistentní teplotou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy