REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento recept na úžasný hruškový džem plný kousků ovoce, který je vynikající jen tak, namazaný na čerstvém pečivu, nebo ho dáváme do dezertů či cukroví.


Ingredience:
2 kgzralých hrušek
500 gželírovacího cukru
100 gtřtinového (hnědého) cukru
100 mlpitné vody
3 lžícetekutého medu
4 kshřebíčky
2 ksbydyány
1 kscelá tyčinka skořice
citronová kůra z jednoho a půl kusu citrónu (větší kusy)
vhodně velké zavařovací skleničky s uzávěry

Postup:
  1. Důkladně omyté hrušky oloupeme a zbavíme stopek a jádřinců, polovinu hrušek nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nakrájíme na větší kostky
  2. Nastrouhané hrušky dáme do vhodného hrnce, zalijeme vodou, přidáme med, hnědý cukr, badyány, hřebíčky, skořici a kusy citronové kůry, vše za stálého míchání rozvaříme na řidší kaši, což bude trvat zhruba 10 minut, podle potřeby, záleží na šťavnatosti ovoce, můžeme ovoce podlít ještě malým množstvím vody, pak ze směsi vyjmeme koření a citronovou kůru
  3. Druhou polovinu jen rozkrájených hrušek vložíme do druhého hrnce a promícháme s želírovacím cukrem, za stálého míchání hrušky zahříváme a zvolna vaříme tak 12-15 minut
  4. K povařeným kouskům hrušek vmícháme dřívě připravenou kaši a vše tak 5 minut necháme probublávat
  5. Ještě dost teplý džem plníme do předem sterilovaných (horkou vodou spařených) sklenic, důkladně uzavřeme sterilovanými víčky a necháme otočené vzhůru úplně vychladnout
  6. Hruškový džem uchováme nejlépe v tmavé studenější místnosti s konzistentní teplotou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy