REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem z povařených hrušek, zázvoru, želírovacího cukru a hřebíčků.


Ingredience:
900 ghrušek
500 gželírovacího cukru 2:1
60 gčerstvého zázvoru
10 kshřebíčků
šťáva ze 3 citronů

Postup:

1. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a také nakrájíme na kostičky
2. Nakrájené hrušky lehce pomačkáme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do hrnce, přidáme nakrájený zázvor, želírovací cukr, hřebíčky a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, poté dáme trochu džemu na talířek, necháme zchladnout a vyzkoušíme tuhost, když je džem příliš řídký, přidáme citronovou šťávu
3. Horký džem nalijeme do čistých skleniček, uzavřeme víčky, vložíme do velkého hrnce s vodou a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut, po vyjmutí zavařeniny otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy