Další z vyzkoušených chutných receptů na domácí džem. Tento recept je z dílny firmy Labeta. Vyrobte si džem ze zralých žlutých hrušek, několika citronů, kyseliny citronové, bílého cukru a Jamfix 3:1 Labeta.
Ingredience:
800 g | zralých žlutých hrušek |
300 g | bílého cukru |
4 ks | (bio) citrony |
1 balení | Jamfix 3:1 Labeta |
1/2 lžičky | kyseliny citronové Labeta |
vhodné zavařovací sklenice s víčky |
Postup:
- Dejte si záležet při výběru hrušek – musí být krásně šťavnaté a jemné – tzv. máslovky.
- Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky, a ze všech vymačkáme šťávu. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny. Až potom začneme krájet hrušky – loupat je nemusíme. Protože velmi rychle na vzduchu hnědnou, krájíme je rovnou do misky s citronovou šťávou a promícháváme, aby zůstal džem světle žlutý.
- Poté přidáme cukr, 0,5 lžičky kyseliny citronové a celý balíček JamFixu 3:1, promícháme a svaříme asi 10 minut.
- Naplníme do vyvařených sklenic, víčko i hrdlo otřeme vatičkou namočenou v alkoholu, a po uzavření obrátíme dnem vzhůru.