REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vitamíny a chuť léta ve skleničce, to je také tento zimní džem připravený podle osvědčeného receptu od Labety. Voní a chutná prostě úžasně!


Ingredience:
2 kgzralých hrušek
100 gtřtinového cukru
1 baleníOvocný pektin Labeta
100 mlvody
3 lžícemedu
4 kshřebíčku
2 ksbadyánu
1 kstyčinka celé skořice
kůru z 1,5 citronu
vhodné zavařovací skleničky s víčky

Postup:
  1. Omyté hrušky oloupeme, zbavíme  jádřinců a nastrouháme nahrubo
  2. Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem, vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min)
  3. Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic
  4. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy