REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený čaj s rumem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta pečeného čaje. Tenhle s rumem v zimě pěkně zahřeje, přitom zažene i zimní chmury :)


Ingredience:
1,5 kgnektarinek
1,5 kghrušek
1,5 kgjablek
1 kgželírovacího cukru
1 kgcukru krystal
50 gkyseliny citronové
0,5 lrumu
10 kshřebíčků
6 kshvězdiček badyánu
2 ksvanilkové lusky
2 kscelé skořice

Postup:

1. Ovoce omyjeme, odstraníme jádřince, z nektarinek pecky, nakrájíme na kostičky
2. Do pekáče vložíme oloupaná jablka, hrušky, přidáme koření, promícháme s cukrem, kyselinou citronovou, nektarinky zatím necháme stranou
3. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut při 180 °C, občas, tak po 10 minutách, vše promícháme
4. Po půl hodině pečení přidáme nektarinky a pečeme ještě 15 minut (kdyby jsme přidali nektarinky dříve, rozvařili, by se!)5. Hotový pečený čaj vyndáme z trouby, zalijeme 0,5 l rumu, promícháme a horké plníme do skleniček, otočíme sklenice dnem vzhůru a necháme vychladnout – nezavařujeme.

Doporučení:

Na 1 šálek dáváme 2 lžíce pečeného čaje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy