REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér z hrušek, lihu, cukru, mandlí, vanilky a koření.


Ingredience:
10-15 kszralých hrušek
5 ksmandlí
1 kgkrystalového cukru
1,5 lkonzumního lihu (96 %)
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkahřebíčku
kousek vanilky

Postup:

1. Umyté hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do větší skleněné láhve (např. od okurek), přidáme vanilku, mandle, skořici a hřebíček
2. Zalijeme lihem, povážeme například celofánem a necháme asi 10 dní stát, občas lahví zatřepeme
3. Po deseti dnech přidáme cukr, který svaříme v 1,5 litru vody, opět přikryjeme necháme stát dalších 14 dnů, opět občas lahví zatřepeme
4. Po 14 dnech likér přefiltrujeme přes filtrační papír nebo přes plátno, slijeme do láhví uzavřeme a necháme ještě nějaký čas odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy