REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pošírovaná hruška přelitá horkou domácí čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené, pak zprudka v ledové vodě zchlazené hrušky, servírované přelité horkou čokoládou vyrobenou doma.


Ingredience:
Na hrušky:
2 kshrušky, zralé a pevné
200 mlbílého vína
200 mlvody
2 lžícetřtinového (hnědého) cukru
voda s ledem na ochlazení hrušek
špetka mletého zázvoru
špetka mleté skořice
Na domácí čokoládu:
250 gmoučkového cukru
180 gztuženého tuku
3 lžícekakaa
2 lžíceškrobové moučky
1 lžícerumu
Ostatní:
vodní lázeň
snítky máty na ozdobení

Postup:

1. Do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu, necháme vařit cca 5 minut
2. Hrušky zbavíme slupky, vykrojíme opatrně jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně, nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek, (nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata!), tento proces trvá přibližně 15-20 minut
3. Hrušky vyjmeme z lázně a vložíme do vody s ledem (pokud nemáte led, můžete je jen tak opláchnout co nejvíce ledovou vodou)
4. Hrušky dáme na talířky, přelijeme horkou čokoládou, dozdobíme snítky máty a můžeme podávat.

Příprava domácí čokolády:
1. Ve vodní lázni zvolna rozehřejeme tuk, přidáme prosátý cukr, kakao, škrobovou moučku a rum
2. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme!), až se suroviny spojí a směs zhoustne, pak čokoládu použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Samozřejmě si můžete koupit čokoládu v obchodě a jen ji rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Čokoládu lze nahradit i čokoládovou polevou.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy