REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pošírovaná hruška přelitá horkou domácí čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené, pak zprudka v ledové vodě zchlazené hrušky, servírované přelité horkou čokoládou vyrobenou doma.


Ingredience:
Na hrušky:
2 kshrušky, zralé a pevné
200 mlbílého vína
200 mlvody
2 lžícetřtinového (hnědého) cukru
voda s ledem na ochlazení hrušek
špetka mletého zázvoru
špetka mleté skořice
Na domácí čokoládu:
250 gmoučkového cukru
180 gztuženého tuku
3 lžícekakaa
2 lžíceškrobové moučky
1 lžícerumu
Ostatní:
vodní lázeň
snítky máty na ozdobení

Postup:

1. Do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu, necháme vařit cca 5 minut
2. Hrušky zbavíme slupky, vykrojíme opatrně jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně, nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek, (nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata!), tento proces trvá přibližně 15-20 minut
3. Hrušky vyjmeme z lázně a vložíme do vody s ledem (pokud nemáte led, můžete je jen tak opláchnout co nejvíce ledovou vodou)
4. Hrušky dáme na talířky, přelijeme horkou čokoládou, dozdobíme snítky máty a můžeme podávat.

Příprava domácí čokolády:
1. Ve vodní lázni zvolna rozehřejeme tuk, přidáme prosátý cukr, kakao, škrobovou moučku a rum
2. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme!), až se suroviny spojí a směs zhoustne, pak čokoládu použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Samozřejmě si můžete koupit čokoládu v obchodě a jen ji rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Čokoládu lze nahradit i čokoládovou polevou.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy