REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné pomeranče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyříznuté půlky pomerančů, naplněné salátem z pomerančové dužniny, kompotovaných třešní, jader ořechů, bílého jogurtu, jablek, cukru a šťávy z citrónu, podávané vychlazené a ozdobené šlehačkou.


Ingredience:
150 gbílého kogurtu
100 gkompotovaných třešní
50 gjader vlašských ořechů
2 ksvětších pomerančů
2 ksjablek
1 kscitrónu
šlehačka na zdobení
cukr

Postup:

1. Pomeranče si rozkrojíme na půlky a nožem opatrně vyřízneme dužninu tak, abychom si neprořízli kůru
2. Poté si dužninu z pomerančů nakrájíme na kostičky a odstraníme případné pecky
3. Pak si na menší kostičky nakrájíme vypeckované třešně a oloupaná jablka
4. Potom si všechny nakrájené suroviny vložíme do misky, promícháme je s jogurtem, jemně nasekanými ořechy a dochutíme cukrem a šťávou z citrónu
5. Hotový salát naplníme do prázdné pomerančové kůry a necháme vychladit
6. Vychlazené plněné půlky pomerančů ozdobíme šlehačkou a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy