Ve sladké vodě podušené hrušky, okapané naplněné krémem z lučiny, servírované posypané rozsekanými vlašskými ořechy.
Ingredience:
4 ks | velké hrušky |
200 g | lučiny |
5 lžic | smetany |
4 lžíce | rybízového džemu |
3 lžíce | citrónové šťávy |
2 lžíce | jader z vlašských ořechů |
2 lžíce | cukru |
Postup:
1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřince, dáme do hrnce, trochu podlijeme vodou, pocukrujeme a dusíme pod pokličkou, dokud nezměknou
2. Opatrně vyndáme, necháme okapat a rozložíme na talířky, důlkem po jádřinci nahoru
3. Lučinu smícháme s trochou vody z hrušek, smetanou a citrónovou šťávou a vyšleháme v krém
4. Hrušky plníme nejdříve lžičkou džemu a pak zalijeme krémem, nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.