REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné hrušky s lučinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladké vodě podušené hrušky, okapané naplněné krémem z lučiny, servírované posypané rozsekanými vlašskými ořechy.


Ingredience:
4 ksvelké hrušky
200 glučiny
5 lžicsmetany
4 lžícerybízového džemu
3 lžícecitrónové šťávy
2 lžícejader z vlašských ořechů
2 lžícecukru

Postup:

1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřince, dáme do hrnce, trochu podlijeme vodou, pocukrujeme a dusíme pod pokličkou, dokud nezměknou
2. Opatrně vyndáme, necháme okapat a rozložíme na talířky, důlkem po jádřinci nahoru
3. Lučinu smícháme s trochou vody z hrušek, smetanou a citrónovou šťávou a vyšleháme v krém
4. Hrušky plníme nejdříve lžičkou džemu a pak zalijeme krémem, nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy