REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná jablka Tufahija

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka povařená v cukrovém sirupu, plněná šlehačkou, ořechy, medem a kávou, servírovaná ozdobená šlehačkou. Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima.


Ingredience:
4 ksjablka
200 gšlehačky
30 gzměklého másla
20 gmletých vlašských ořechů
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícemedu
špetka mleté kávy
cukr krystal

Postup:

1) Do hrnce (neměl by být o moc větší, než zaberou jablka postavená vedle sebe) nalijeme tolik vody, aby byla jablka téměř ponořená – můžete si to vyzkoušet tím, že je tam na chvíli zkusmo dáte, ale pak zase vyndáte 2. Do studené vody nasypeme cukr – mělo by ho být skoro stejně, jako je vody, přidáme citronovou šťávu a svaříme, za občasného zamíchání, na jednolitý sirup
3. Jablka oloupejte, vykrojte z nich jádřince a vložíme je do sirupu, vaříme je 8 minut, pak je opatrně vyndáme a necháme okapat
4. Máslo našleháme vidličkou, vmícháme do něj ořechy, med, kávu (kvalitní mletou kávu – prášek) a polovinu šlehačky, touto směsí naplníme připravená jablka
5. Jablíčka dále polijeme troškou sirupu, ve kterém se jablka vařila, a ozdobíme zbytkem šlehačky, můžete přidat snítku meduňky nebo cokoliv na ozdobu.

Poznámka:

Článek k receptu a další recepty paní Karolíny: Nový kulinářský pořad na TV Prima s názvem “Karolína, domácí kuchařka”.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy