REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravený sirup z prolisovaných hušek, krystalového cukru a kyseliny citrónové.


Ingredience:
1,5 kgkrystalového cukru
20 gkyseliny citrónové
1 lšťávy z prolisovaných hrušek
sklenice o objemu 0,5 až 2 litry s uzávěrem

Postup:

1. Hrušky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat, pak je zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky
2. Připravené kostičky ovoce rozdrtíme a vylisujeme
3. Získanou šťávu necháme chvíli stát, aby se kal usadil, opatrně přelijeme do většího hrnce, nebo můžeme čistou šťávu přelít pomocí naběračky, samotný kal vyhodíme
4. Na mírném zdroji tepla začneme šťávu zahřívat, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu
5. Přidáme kyselinu citrónovou, sundáme ze zdroje tepla, zamícháme a horkou šťávu opatrně nalijeme do čistých, nahřátých sklenic s uzávěry
6. Důkladně uzavřené láhve se šťávou necháme úplně vychladnout a pak je skladujeme na suchém a temném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy