REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s hruškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na koláč upečený ve formě na koláč o průměru 25 cm. Jde o těsto z polohrubé mouky, másla, vejce a cukru potřené tvarohovou náplní, pokladené hruškami, upečené v troubě.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
125 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 sáčekVanilkový cukr Vitana
1 ksvejce
špetka soli
Na tvarohovou náplň:
300 gočistěných a nakrájených hrušek
250 gměkkého tvarohu
150 gcukru krupice
1 sáčekTřtinový cukr s limetkou Vitana
2 ksvejce
1 kscitron na šťávu a kůru
Ostatní:
koláčová forma (25 cm průměr)
moučkový cukr na posypání koláče

Postup:
  1. Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu
  2. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme
  3. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo
  4. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou
  5. Pečeme při 170 °C cca 35 minut
  6. Po upečení ještě koláč pocukrujeme.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy