REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené jogurtovou náplní a pokladné ochucenými kousky nakrájených hrušek, upečené dozlatova.


Ingredience:
260 ghladké mouky
125 gmoučkového cukru
125 gmásla
1 lžícestudené vody
1 ksžloutek
strouhaná citronová kůra
sůl
máslo na vymazání plechu
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
150 gbílého nízkotučného jogurtu
75 gcukru krupice
70 gtřtinového cukru
3 kshrušek
2 ksvajec
1 lžička citronové šťávy
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, špetku soli, špetku strouhané citronové kůry, žloutek, lžící vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladu
2. V míse smícháme měkký tvaroh s bílým jogurtem, vmícháme rozklepnutá vejce vyšlehaná s krupicovým cukrem i třtinovým cukrem
3. Oloupané hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme je podélně na šestiny a smícháme s citronovou kůrou i šťávou
4. Těsto rozválíme na plát, dáme na máslem vymazaný plech, na těsto nalijeme jogurtovou náplň, rozložíme na ni nakrájené hrušky
5. V troubě vyhřáté na 210 °C pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 150 °C a koláč ještě 20 minut pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy