REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené jogurtovou náplní a pokladné ochucenými kousky nakrájených hrušek, upečené dozlatova.


Ingredience:
260 ghladké mouky
125 gmoučkového cukru
125 gmásla
1 lžícestudené vody
1 ksžloutek
strouhaná citronová kůra
sůl
máslo na vymazání plechu
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
150 gbílého nízkotučného jogurtu
75 gcukru krupice
70 gtřtinového cukru
3 kshrušek
2 ksvajec
1 lžička citronové šťávy
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, špetku soli, špetku strouhané citronové kůry, žloutek, lžící vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladu
2. V míse smícháme měkký tvaroh s bílým jogurtem, vmícháme rozklepnutá vejce vyšlehaná s krupicovým cukrem i třtinovým cukrem
3. Oloupané hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme je podélně na šestiny a smícháme s citronovou kůrou i šťávou
4. Těsto rozválíme na plát, dáme na máslem vymazaný plech, na těsto nalijeme jogurtovou náplň, rozložíme na ni nakrájené hrušky
5. V troubě vyhřáté na 210 °C pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 150 °C a koláč ještě 20 minut pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy