Těsto potřené jogurtovou náplní a pokladné ochucenými kousky nakrájených hrušek, upečené dozlatova.
Ingredience:
260 g | hladké mouky |
125 g | moučkového cukru |
125 g | másla |
1 lžíce | studené vody |
1 ks | žloutek |
strouhaná citronová kůra | |
sůl | |
máslo na vymazání plechu | |
Na náplň: | |
400 g | měkkého tvarohu |
150 g | bílého nízkotučného jogurtu |
75 g | cukru krupice |
70 g | třtinového cukru |
3 ks | hrušek |
2 ks | vajec |
1 lžička | citronové šťávy |
1/2 lžičky | strouhané citronové kůry |
Postup:
1. Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, špetku soli, špetku strouhané citronové kůry, žloutek, lžící vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladu
2. V míse smícháme měkký tvaroh s bílým jogurtem, vmícháme rozklepnutá vejce vyšlehaná s krupicovým cukrem i třtinovým cukrem
3. Oloupané hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme je podélně na šestiny a smícháme s citronovou kůrou i šťávou
4. Těsto rozválíme na plát, dáme na máslem vymazaný plech, na těsto nalijeme jogurtovou náplň, rozložíme na ni nakrájené hrušky
5. V troubě vyhřáté na 210 °C pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 150 °C a koláč ještě 20 minut pečeme dozlatova.