V cukrovém kořeněném rozvaru povařené oloupané hrušky, okapané, vychladnuté ozdobené marmeládou, borůvkami a ořechy.
Ingredience:
4 ks | hrušky |
5 ks | hřebíčků |
1 ks | hvězdička badyánu |
1 ks | vanilkový lusk |
1 ks | celé skořice |
1 ks | citron |
500 g | třtinového cukru |
40 g | zázvoru |
Na ozdobu: | |
marmeláda, vlaský ořech, zmrazené borůvky |
Postup:
1. Do hrnce vložíme kousek kůry z citrónu, celou skořici, badyán, vanilkový lusk, hřebíček a oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, přisypeme cukr, vše zalijeme vodou, tak do půlky hrnce, přivedeme k varu
2. Hrušky oloupeme (stopky ponecháme), až žačne cukrová směs vařit, přidáme je do syrupu, vaříme na nízkou teplotu, pod poklicí, tak 30 minut
3. Měkké hrušky vytáhneme ze syrupu a necháme je na talíři okapat a vychladnout, pak je ozdobíme podle obrázku marmeládou, ořechy a borůvkami.