Grilovaný dezert z přepůlených neoloupaných banánů, přelitý medem, zdobený kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | neoloupané banány |
2 ks | pomeranče |
2 lžíce | rozpuštěného másla |
8 lžic | medu |
2 sáčky | skořicového cukru |
kopečky vanilkové zmrzliny na ozdobu |
Postup:
1. Banány důkladně omyjeme, ale neloupeme, podélně je překrojíme
2. Odkrojené části pokapeme 4 lžícemi medu a poprášíme skořicovým cukrem, necháme 5 minut odležet
3. Z omytého pomeranče nastrouháme asi 1/
2 lžičky kůry, pomeranče přepůlíme a vymačkáme z nich šťávu
4. Zbylý med smícháme s pomerančovou šťávou, kůrou a rozpuštěným máslem, ve menší nádobce tuto medovou omáčku necháme prohřívat na kraji grilu
5. Banány nejdříve grilujeme řezem dolů, pak je otočíme a dopečeme 6-8 minut, dle velikosti banánů a výkonu grilu
6. Hotové banány vyskládáme na dezertní talíře, jednotlivé porce přelijeme teplou medovou omáčkou a doplníme o kopečky vanilkové zmrzliny.
Další zajímavou ingrediencí k tomuto receptu je rybízový džem, nebo marmeláda, dodá grilovaným banánům a zmrzlině další chuťový rozměr.
Poznámka:Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.