REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muffiny se zapečenou hruškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi dekorativní přitom chutné muffiny, které mají ve svém středu zapečenou, v cukrovém rozvaru povařenou, hrušku.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
12 ksmenších hrušek i se stopkou
2 ksvelká vejce
500 gkrupicového cukru na rozvar + 180 g do těsta
230 ghladké mouky
1,3 lvody
1 lžícekypřicího prášku
2 lžičkyvanilkového extraktu
1/2 lžičkysoli
300 mlmléka
80 mlslunečnicového oleje
nastrouhaná kůra ze 2 citronů
dvě špetky safránu + voda na louhování
forma na muffiny + olej ve spreji + moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Šafrán necháme 1 hodinu louhovat ve 200 ml vody
2. Oloupeme hrušky, stopku ponecháme, ze spodu vykrojíme “bubáka”
3. Do většího hrnce nalijeme vodu i se šafránem, který se v ní louhoval, přidáme, 500 g cukru, 1,3 l vody a citronovou kůru ze dvou citronů, zvyšte plamen a vodu přivedeme k varu, pak do ní vložíme připravené hrušky, přiklopíme a zvolna vaříme tak 12 minut, tedy skoro doměkka
4. Hrušky vytáhneme z cukrového rozvaru a osušíme, jejich spodní část lehce seřízneme, aby lépe stály
5. Troubu zapneme a vyhřejeme na 200 °C
6. Ve vhodné míse důkladně smícháme mouku, 180 g cukru, prášek do pečiva a sůl
7. V misce vyšleháme vejce, zašleháme mléko, olej a vanilku, pak vše zapracujeme do mouky
8. Doprostřed formy, do každé části dáme trochu těsta, postavíme hrušku, pak po stranách do 3/
4 objemu doplíme další těsto
9. Pečeme v troubě asi 23 minut, pak pomocí zapíchnuté špejle poznáme, zde jsou muffiny upečené
10. Hotové muffiny pocukrujeme a vychladlé můžeme podávat.

Doporučení:

Pokud budete chtít čokoládové muffiny, stačí přidat do těsta asi 80 g kvalitní nastoruhané čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy