REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muffiny sněhuláci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládové muffiny ozdobené sněhuláky z bílkového sněhu, skvělé mlsání pro děti na dětské silvestrovské párty, nebo jiné oslavy.


Ingredience:
Na muffiny:
250 gpolohrubé mouky
200 gčokolády na vaření
100 gmoučkového cukru
5 lžicmléka
2 ksvajec
1 ksbalíček prášku do pečiva
papírové košíčky
forma na mufiny
Na sněhuláky:
5 ksvaječných bílků
200 gkrystalového cukeu
50 gpráškového cukru
2 lžičkycitronové šťávy
Na dozdobení:
cukrářský pytlík na zdobení s nástavci
marcipán a čokoládová poleva, želé bonbóny nebo lentilky

Postup:

Příprava muffin:
1. Necháme změknout máslo, předehřejeme troubu na 180 °C 2. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffiny (dortíčky) nebo na klasický rovný plech (asi 12 ks)
3. Hořkou čokoládu nastrouháme nahrubo nebo ji nasekáme na jemno, jednu pětinu rozdělíme do košíčků
4. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, do druhé mísy dáme změklé máslo a vyšleháme ho do pěny
5. Postupně do něj zapracujeme cukr, vejce a mléko, nakonec po částech přimícháme mouku z druhé mísy, přidáme část čokolády (trochu si necháme na posypání) a vše krátce promícháme
6. Připravené košíčky plníme těstem do dvou třetin a jemně posypeme zbytkem čokolády
7. V předehřáté troubě pečeme cca 25 minut, pak muffiny vytáhneme a necháme je vychladnout
8. Na muffinách vytvoříme pomocí cukrářského sáčku sněhuláky (viz.

foto), mufiiny klademe na plech a v troubě vyhřáté na 120 °C sušíme 3-4 minuty
9. Nakonec sněhuláky ozdobíme kousky marcipánu, nebo lentilkami, či barevnou cukrářskou rýží a rozpuštěnou čokoládou.

Příprava sněhuláků (pěny):
1. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem ve vodní lázni do husté pěny
2. Opatrně do hmoty zapracujeme práškový cukr

Poznámka:

Foto: Vánoční výstava na zámku v Novém městě nad Metují 2015

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Nové exkluzivní japonské whisky na českém trhu

Společnost Premier Wines & Spirits s novým rokem 2020 představuje rozšířené portfolio svého whisky sortimentu. Nově na náš trh přináší stále oblíbenější japonské whisky. Konkrétně zde pořídíte exkluzivní Kura The Whisky a whisky Kamiki, která jako první zraje v sudech z japonského cedru.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Věděli jste, že řada sýrů je vhodná pro vegetariány?

Stále více sýrů se vyrábí za použití rostlinného syřidla, a proto jsou vhodné také pro vegetariánskou stravu. V litovelské sýrárně jich takto vyrábí hned několik. Nejznámější je samozřejmě Gran Moravia, který získal certifikát britské Vegetarian society jako potvrzení jeho vhodnosti pro vegetariány (na rozdíl od svých italských protějšků Grana Padano či Parmigiano Reggiano, pro jejichž výrobu se používá živočišné syřidlo). Ostatně právě použití rostlinného syřidla bylo jednou z inovací italské sýrařské technologie, kterou Gran Moravia představuje.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Není farmář jako farmář o marketingovém triku na obalech potravin

Farmářský, bio, maminčin, domácí… Tolik různých nápisů se objevuje na obalech potravin. Dokážeme si ale představit, co se za nimi skrývá? Ne všechny jsou oficiálně stanovené zákonem a můžeme tak lehce nalítnout lacinému triku prodejcovu. Čtěte a dozvíte se, na co si dát pozor při příští návštěvě obchodu.

číst dále ...

Šumivá vína Codorníu sklízejí světové úspěchy

Prémiová šumivá vína vinařství Codorníu si z uznávané světové vinařské soutěže Effervescents du Monde 2019 odvezla úspěchy. Jedno z vín této značky bylo dokonce vyhlášeno mezi deseti nejlepšími šumivými víny na světě. Tři vína Codorníu navíc získala stříbrnou medaili ve své kategorii.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy