REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muffiny sněhuláci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládové muffiny ozdobené sněhuláky z bílkového sněhu, skvělé mlsání pro děti na dětské silvestrovské párty, nebo jiné oslavy.


Ingredience:
Na muffiny:
250 gpolohrubé mouky
200 gčokolády na vaření
100 gmoučkového cukru
5 lžicmléka
2 ksvajec
1 ksbalíček prášku do pečiva
papírové košíčky
forma na mufiny
Na sněhuláky:
5 ksvaječných bílků
200 gkrystalového cukeu
50 gpráškového cukru
2 lžičkycitronové šťávy
Na dozdobení:
cukrářský pytlík na zdobení s nástavci
marcipán a čokoládová poleva, želé bonbóny nebo lentilky

Postup:

Příprava muffin:
1. Necháme změknout máslo, předehřejeme troubu na 180 °C 2. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffiny (dortíčky) nebo na klasický rovný plech (asi 12 ks)
3. Hořkou čokoládu nastrouháme nahrubo nebo ji nasekáme na jemno, jednu pětinu rozdělíme do košíčků
4. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, do druhé mísy dáme změklé máslo a vyšleháme ho do pěny
5. Postupně do něj zapracujeme cukr, vejce a mléko, nakonec po částech přimícháme mouku z druhé mísy, přidáme část čokolády (trochu si necháme na posypání) a vše krátce promícháme
6. Připravené košíčky plníme těstem do dvou třetin a jemně posypeme zbytkem čokolády
7. V předehřáté troubě pečeme cca 25 minut, pak muffiny vytáhneme a necháme je vychladnout
8. Na muffinách vytvoříme pomocí cukrářského sáčku sněhuláky (viz.

foto), mufiiny klademe na plech a v troubě vyhřáté na 120 °C sušíme 3-4 minuty
9. Nakonec sněhuláky ozdobíme kousky marcipánu, nebo lentilkami, či barevnou cukrářskou rýží a rozpuštěnou čokoládou.

Příprava sněhuláků (pěny):
1. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem ve vodní lázni do husté pěny
2. Opatrně do hmoty zapracujeme práškový cukr

Poznámka:

Foto: Vánoční výstava na zámku v Novém městě nad Metují 2015

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy