REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso gratinované s hruškou, celerem a Nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek orestovaného kuřecího masa zapečený pokladený Nivou, spolu s hruškou a celerem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 kskuřecí prso nebo stehenní řízek
1 kshuršky
1/4 ksmenšího celeru
100 gNivy
3 lžícesmetany na vaření
koření na kuře (používám bejby gril)
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme, hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm
2. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě
3. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer
4. Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut, šťávou můžeme gratin přelévat.

Doporučení:

Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám. Celý foto-postup najdete zde: Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy