Plátek orestovaného kuřecího masa zapečený pokladený Nivou, spolu s hruškou a celerem.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | kuřecí prso nebo stehenní řízek |
1 ks | huršky |
1/4 ks | menšího celeru |
100 g | Nivy |
3 lžíce | smetany na vaření |
koření na kuře (používám bejby gril) | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme, hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm
2. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě
3. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer
4. Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut, šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám. Celý foto-postup najdete zde: Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….