REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na přípravu chutného kompotu z hrušek.


Ingredience:
hrušky
Na 1 l vody:
300 gcukru
voda
kyselina citrónová

Postup:

1. Hrušky omyjeme, oloupáme, rozpůlíme, vykrojíme jadřince (větší plody ještě rozkrojíme na čtvrtky)
2. Ihned je vložíme do porcelánové nádoby naplněné vodou okyselenou kyselinou citrónovou, zabráníme tak oxidaci a hnědnutí hrušek
3. Menší plody skládáme rovnou do sklenic, větší můžeme 10 minut předvařit v oslazené vodě s přídavkem kyseliny citrónové
4. Hrušky ve sklenicích zalijeme dopředu připraveným cukerným roztokem a sterilujeme cca 30 minut při teplotě 85-90 °C.

Poznámka:

Více také viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy