REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky zavařené s badyánem a skořicí v cukerném nálevu.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 750 ml:
3 kghrušek
12 ksbadyánu
2 kstyčinek skořice
Na nálev:
750 gkrystalového cukru
1,75 lvody

Postup:

1. Menší zralé, ale pevné hrušky dobře omyjeme, zbavíme stopek i jádřinců, nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky, vyrovnáme do čistě vymytých sklenic, proložíme je kousky badyánu a nalámané skořice
2. Krystalový cukr povaříme ve vodě, dokud se nerozpustí a necháme vychladnout
3. Pak hrušky zalijeme až po okraj vychladlým cukerným nálevem, sklenice dobře uzavřeme, vyskládáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 35 minut při teplotě 85 °C, hotové necháme v hrunci vychladnout a potom vyndáme.

Doporučení:

Podobně můžeme připravit i jablečný nebo švestkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy