REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařované hrušky spolu s hroznovým vínem a cukerným roztokem.


Ingredience:
2 kgmenších hrušek
400 gkrystalového cukru
250 gzeleného hroznového vína
1/4 kssáčku kyseliny citronové
1000 mlvody

Postup:

1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a kulatým tvořítkem vypíchneme jádřince
2. Vložíme je do vody s kyselinou citronovou, potom přisypeme cukr a společně povaříme asi 10 minut na mírném ohni, až začnou sklovatět
3. Hroznové víno očistíme a opláchneme
4. Půlky hrušek přendáme spolu s hroznovým vínem do čistých suchých zavařovacích sklenic, zalijeme teplým cukerným roztokem a důkladně uzavřeme
5. Do zavařovacího hrnce na drátěnou mřížku postavíme sklenice, zalijeme je do 3/
4 vodou a sterilujeme při 90 °C 30 minut.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy