REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečno-hruškový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka spolu s hruškami zavařená s cukrem, rozinkami, skořicí, vodou a citronovou šťávou.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 250 ml:
400 gletních jablek
400 ghrušek
50-70 gkrystalového cukru
3 lžícerozinek
300 mlvody
2 ksnalámané skořice
kůra i šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Omytá jablka i hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky
2. Vložíme do hrnce, přidáme vodu, cukr, citronovou šťávu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rozinky a kousky nalámané skořice
3. Vše zahřejeme a na mírném plameni necháme chvíli vařit, dokud není ovoce měkké
4. Ještě horké naléváme do čistě vymytých zavařovacích sklenic a sterilujeme 20-25 minut při teplotě 100 °C, nebo kompot servírujeme rovnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy