REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

DIA jahodový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody zavařené spolu s umělým sladidlem.


Ingredience:
libovolné množstí raději menších jahod
Na 1 skleničku od přesnidávky:
2 kstabletky umělého sladisla
1 lžičkacukru krystal

Postup:

1. Drobnější červené jahody setřeseme do jednotlivých sklenic
2. Zasypeme je cukrem, přidáme umělé sladidlo
3. Dobře je uzavřeme
4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Jahody je potřeba před zavařením pořádně umýt (nejlépe je nechat chvíli namočené v kuchyňském dřezu). Také je důležité vybírat jen dozrálé kusy, ale zároveň nesmí být přezrále nebo dokonce nahnilé!

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy