REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červený rybíz á la brusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený rybíz s vinným octem, želírovacím cukrem a krupicovým cukrem.


Ingredience:
1 kgčerveného rybízu
500 gkrupicového cukru
2 lžíceželírovacího cukru
2 lžícevinného octa

Postup:

1. Červený rybíz otrháme ze stopek a dáme do hrnce
2. Přidáme vinný ocet a pomalu přivedeme k varu, po 3 minutách vmícháme želírovací cukr, pak postupně krupicový cukr a ještě asi 5 minut povaříme
3. Horký rybíz naplníme do čistě vymytých nahřátých malých sklenic, dobře uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Používáme jako pikantní doplněk ke svíčkové místo brusinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy