REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené brusinky povařené v cukru se skořicí a hřebíčkem.


Ingredience:
1 kgbrusinek
500 gcukru krupice
80 mlvody na podlití
2 kshřebíčků
1 kstyčinky skořice

Postup:

1. Brusinky přebereme, nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme zakryté pod poklicí, když plody pustí více šťávy, přidáme hřebíček i skořici a při mírném varu bez poklice vaříme za občasného míchání asi 20 minut 2. Potom přisypeme krupicový cukr a pozvolna mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak ještě krátce povaříme 3. Horké brusinky plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vystydnout
4. Plníme-li je při nižší teplotě, sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy