Podušené brusinky povařené v cukru se skořicí a hřebíčkem.
Ingredience:
1 kg | brusinek |
500 g | cukru krupice |
80 ml | vody na podlití |
2 ks | hřebíčků |
1 ks | tyčinky skořice |
Postup:
1. Brusinky přebereme, nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme zakryté pod poklicí, když plody pustí více šťávy, přidáme hřebíček i skořici a při mírném varu bez poklice vaříme za občasného míchání asi 20 minut 2. Potom přisypeme krupicový cukr a pozvolna mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak ještě krátce povaříme 3. Horké brusinky plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vystydnout
4. Plníme-li je při nižší teplotě, sterilujeme 20 minut při 80 °C.