REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené brusinky, povařené v cukru, sterilované.


Ingredience:
1 kgbrusinek
500 gcukru
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Přebrané brusinky dobře propláchneme a necháme okapat
2. Promícháme je s částí cukru, podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou, až pustí šťávu
3. Přisypeme po částech cukr a vaříme za stálého míchání ještě 10 minut, sbíráme vzniklou pěnu
4. Povařené brusinky rovnoměrně naplníme do sklenic, uzavřeme víčky
5. Sterilujeme 10-15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy