REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový kompot III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené broskve v cukerném nálevu.


Ingredience:
1,5 kgbroskví
2 lžičkykyseliny citronové
voda
Na nálev:
450 gkrystalového cukru
1 kshvězdičky badyánu
1 kscelé skořice
1 lvody

Postup:

1. Připravíme si nálev; vodu svaříme se skořicí a badyánem, necháme v ní rozpustit cukr, po vychladnutí koření vyjmeme
2. Do hrnce s vroucí vodou přidáme 2 lžičky kyseliny citronové a potom celé plody po jednom ponoříme do připravené vody (slupka jde pak lépe oddělit), oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecku
3. Půlky broskví rovnáme do sklenic řeznou stranou dolů, do menších sklenic je můžeme rozčtvrtit, zalijeme nálevem, tak aby ovoce bylo potopené
4. Sklenice dobře uzavřeme a zavařujeme 20 mnut při 85 °C.

Doporučení:

Broskve na zavařování vyberte žlutomasé.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy