REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené oloupané broskve, zalité horkým cukrovým nálevem, sterilované.


Ingredience:
broskve
Na 1 l vody:
500 gcukru
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Omyté broskve spaříme horkou vodou, oloupáme je a nakrájíme na půlky
2. Vyjmeme pecky a půlky broskví naskládáme do zavařovacích sklenic řezanou stranou dolů
3. Zalijeme horkým nálevem připraveným z vody a cukru, důkladně uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 20-25 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Další informace viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy