REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruška na grilu s gorgonzolou a čokoládovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná hruška plněná sýrovou směsí, přelitá omáčkou z kostiček hořké čokolády a balzamika, na závěr sypaná praženými vlašskými ořechy.


Ingredience:
1 kspevné, ale zralé hrušky
3 kskostičky nastrouhané hořké čokolády
5 lžicčerveného balsamica
3 lžícečerveného vinného octa
1-2 lžícemedu
Na sýrovou směs:
1 lžícenastrouhané gorgonzoly
1 lžícecréme-fresh
citronová štáva
špetka tymiánu
pepř
Na závěr:
1 lžičkanasucho opražených vlašských ořechů

Postup:

1. Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna
2. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme balsamico s vinným octem k varu a zredukujeme asi na 1/
3 původního objemu
3. Odstavíme a ve směsi rozpustíme čokoládu a přidáme lžíci tekutého medu
4. Ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dosladit
5. Hrušky podélně rozřízneme, vykrojíme střed, pokapeme citronem a ogrilujeme
6. Do středu hrušky vložíme noček vytvořený z gorgonzoly a přelijeme balsamicovou redukcí
7. Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy