REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žlutý meloun s pomerančem a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Meloun marinovaný, připravený za tepla na grilu. Šťáva z pomeranče a zázvor mu dodají šmrnc, rum zase báječnou chuť.


Ingredience:
1 ksžlutého melounu (typu Cantaloupe, Galia atd.)
6 lžicpomerančové šťávy
4 lžícemedu
3 lžícerumu
mletý zázvor

Postup:

1. Meloun řádně omyjeme a osušíme
2. Pokrájíme jej na půlměsíčky
3. V misce promícháme tekutý med, pomerančovou šťávu, přidáme rum a špetku (mezi prsty) zázvoru
4. Do vzniklé marinády ponoříme ovoce a necháme odležet asi hodinku
5. Pak na středně rozpáleném grilu opečeme dozlatova, při grilování potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Menší kousky ovoce můžeme také napíchnout na špíz. Takto upravený meloun je dobrý i k pečenému masu. Podáváme se zmrzlinou, s brusinkovým džemem, oslazenu kysanou smetanou.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy