REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s masem, uzeninou

Salát z drůbeží uzeniny

Salát ze směsi uzeniny a zeleniny spojený ochucenou majonézou.

Salát z hovězí pečeně

Salát z hovězího masa s cibulí, spojený ochucenou majonézovou spojkou.

Salát z jeleního masa s fazolemi

Nakrájené jelení maso promíchané s vařenými bílými fazolemi, cibulí, sterilizovanou okurkou, mrkví a celerem, ochucené majonézou s cukrem, octem, pepřem a solí.

Salát z jeleního masa s houbami

Dušené nebo pečené jelení maso promíchané s cibulí, sterilizovanými houbami a okurkami, ochucené hořčicí promíchanou s olejem, cukrem, worcestrovou omáčkou, octem, pepřem a solí.

Salát z květáku, šunky, ementálu a hrášku, ochucený jogurtem

Malou chvíli povařené růžičky květáku, smíchané s jogurtem, šunkou, hráškem a kostičkami ementálu.

Salát z májovek

Povařené májovky smíchané se šunkou, rajčaty a sýrem, dochucené jogurtovou zálivkou, ozdobené pažitkou a medvědím česnekem.

Salát z pekinského zelí s chřapáči

Chřapáč kadeřavý je podzimní houba chrupavčité konzistence, je výborná v salátech, možno ji nahradit jidášovým uchem.

Salát z řepy, majonézy, zakysané smetany, okurky, vejce a měkkého salámu

Svačinový salát na posílení imunity v podzimních a zimních měsících a to z povařené a pak nakrájené nebo nastrouhané červené řepy promíchané s majonézou a dalšími surovinami.

Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Salát z polníčku, cibule, malin a plátků uzeného kuřecího masa, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.

Salát z uzených lišek a listového špenátu servírovaný s nudlemi

Vyuzené a zavřené lišky (houby) promíchané s dalšími ingrediencemi, servírované dochucené koprem, kořením a citronovou šťávou.

Salát z vařeného hovězího masa

Vařené hovězí maso nakrájené na nudličky, promíchané s jemně nakrájenou cibulí a majonézou ochucenou kečupem, hořčici, octem, cukrem, pepřem a solí.

Salát ze smržů

Povařené smrže smíchané se špenátovými nudlemi, strouhaným sýrem a dalšími ingrediencemi.

Salát ze srnčího masa s hráškem

Salát z pečeného nebo dušeného srnčího masa, hrášku a cibule, ochucený majonézou smíchanou s kečupem, octem, cukrem, pepřem a solí.

Selský salát s balkánským sýrem

Dopředu uvařené brambory, nakrájené na kostky nebo hranolky, promíchané s dalšími ingrediencemi, salát dále dochucený opečenou klobáskou a zálivkou z octa, oleje, česneku a soli.

Steakovo-zeleninový salát

Salát z baby špenátu, salátu, cherry rajčátek, cibule a bylinek, promíchaný s ochuceným dresinkem, pokladený plátky masa.

Svěží salát

Salát z nakrájené šunky, okurek, mandarinek, kukuřice, zakysané smetany, majonézy a bylinek.

Sýrový salát se šunkou a jablky

Nakrájený ementál, šunka, jablka a vařená vejce na malé kostičky, vše promíchané s majonézou a smetanou.

Sýrový salát se šunkou a vejci

Salát z uzeného tvrdého sýra, šunky, ředkviček a vařených vajec, ochucený majonézou dochucenou česnekem a kořením, servírovaný na listech hlávkového salátu, pokapaných lehce citrónovou šťávou a ozdobený rajčaty nakrájenými na měsíčky.

Ševcovský mls (marinované buřty)

Svačinový salát podle Dalibora Marounka, připravený z marinovaných buřtů, majonézy, cibule a okurky.

Ševcovský salát

Klasický svačinový salát s vložkou párků a cibule.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy