Malou chvíli povařené růžičky květáku, smíchané s jogurtem, šunkou, hráškem a kostičkami ementálu.
Ingredience:
1 ks | středně velký květák |
200 ml | bílého jogurtu |
100 g | naloženého hrášku |
100 g | ementálu |
100 g | šunky |
citronová šťáva | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z květáku odstraníme listy, odkrojíme košťál a rozebereme na malé růžičky, růžičky povaříme 5 minut v mírně osolené vodě, přidáme lžičku citronové šťávy květák zůstane krásně bílý, pak slijeme vodu, růžičky necháme okapat
2. Eidam nakrájíme na kostičky, šunku na proužky, promícháme s květákem a přidáme sterilovaný hrášek
3. Nakonec ingredience promícháme s bílým jogurtem, salát osolíme a opepříme, necháme vychladit v lednici.
Takto připravený salát servírujeme samotný, nebo s pečivem.
Poznámka:Recept i foto: D.M.