REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z květáku, šunky, ementálu a hrášku, ochucený jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malou chvíli povařené růžičky květáku, smíchané s jogurtem, šunkou, hráškem a kostičkami ementálu.


Ingredience:
1 ksstředně velký květák
200 mlbílého jogurtu
100 gnaloženého hrášku
100 gementálu
100 gšunky
citronová šťáva
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Z květáku odstraníme listy, odkrojíme košťál a rozebereme na malé růžičky, růžičky povaříme 5 minut v mírně osolené vodě, přidáme lžičku citronové šťávy květák zůstane krásně bílý, pak slijeme vodu, růžičky necháme okapat
2. Eidam nakrájíme na kostičky, šunku na proužky, promícháme s květákem a přidáme sterilovaný hrášek
3. Nakonec ingredience promícháme s bílým jogurtem, salát osolíme a opepříme, necháme vychladit v lednici.

Doporučení:

Takto připravený salát servírujeme samotný, nebo s pečivem.

Poznámka:

Recept i foto: D.M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy