Povařené májovky smíchané se šunkou, rajčaty a sýrem, dochucené jogurtovou zálivkou, ozdobené pažitkou a medvědím česnekem.
Ingredience:
300 g | májovek |
100 g | cherry rajčátek |
50 g | eidamu |
50 g | nivy |
50 g | šunky |
1 lžička | Podravky |
medvědí česnek | |
pažitka | |
voda | |
Na zálivku: | |
1 lžíce | čertovské omáčky (lze nahradit i jinou pikantní omáčkou) |
1 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžíce | majonézy |
Postup:
1. Májovky povaříme 10 minut ve vodě ochucené lžičkou Podravky, houby tak dostanou pikantní chuť
2. Uvařené májovky slijeme a necháme okapat
3. Houby smícháme s pokrájenými sýry na kostičky a šunkou, přidáme nakrájená rajčata a vše promícháme se zálivkou
4. Salát ještě ozdobíme nasekanou pažitkou a medvědím česnekem, podáváme s pečivem.
Více o čirůvce májovce najdete v našem atlase hub zde: Čirůvka májovka.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek
Salát z květáku, šunky, ementálu a hrášku, ochucený jogurtem
Salát z pekinského zelí s chřapáči