REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z májovek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené májovky smíchané se šunkou, rajčaty a sýrem, dochucené jogurtovou zálivkou, ozdobené pažitkou a medvědím česnekem.


Ingredience:
300 gmájovek
100 gcherry rajčátek
50 geidamu
50 gnivy
50 gšunky
1 lžičkaPodravky
medvědí česnek
pažitka
voda
Na zálivku:
1 lžícečertovské omáčky (lze nahradit i jinou pikantní omáčkou)
1 lžícebílého jogurtu
1 lžícemajonézy

Postup:

1. Májovky povaříme 10 minut ve vodě ochucené lžičkou Podravky, houby tak dostanou pikantní chuť
2. Uvařené májovky slijeme a necháme okapat
3. Houby smícháme s pokrájenými sýry na kostičky a šunkou, přidáme nakrájená rajčata a vše promícháme se zálivkou
4. Salát ještě ozdobíme nasekanou pažitkou a medvědím česnekem, podáváme s pečivem.

Doporučení:

Více o čirůvce májovce najdete v našem atlase hub zde: Čirůvka májovka.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy