Pestrý salát asijského typu.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
850 g | ledvinek |
(vepřových nebo hovězích) | |
150 g | bílého zelí |
100 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
100 g | cibule |
80 g | papriky sterilované bez nálevu |
50 g | oleje |
30 g | sójové omáčky |
15 g | feferonů sterilovaných bez nálevu |
15 g | octa |
10 g | cukru |
10 g | soli |
5 g | česneku |
1 g | mletého černého pepře |
0,5 g | zázvoru |
Postup:
1. Odblaněné ledvinky zbavíme tuku a močovodů
2. Dobře je vypereme a vložíme do vroucí vody, necháme je uvařit doměkka
3. Potom ledvinky dobře propláchneme a necháme vychladnout
4. Vychladlé je nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na jemné nudličky nakrájené zelí, papriku, kostičky okurek, rozsekané feferony, česnek utřený se solí
5. Nakonec vše zalijeme nálevem připraveným z oleje, sójové omáčky, octa, cukru, mletého pepře, mletého zázvoru a soli
6. Salát promícháme a necháme v lednici uležet.