Salát z hovězího masa s cibulí, spojený ochucenou majonézovou spojkou.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
550 g | hovězího masa zadního bez kosti |
200 g | základní majonézy |
100 g | cibule |
60 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
50 g | kečupu |
50 g | oleje |
20 g | octa |
15 g | hořčice |
15 g | soli |
1 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na souměrné kousky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
2. Podlijeme trochou vody a zvolna pečeme za občasného podlévání a přelévání vydušenou šťávou tak, aby zůstalo mírně zatuhlé
3. Po vychladnutí maso nakrájíme na plátky a potom na nudličky
4. K masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené okurky a vše promícháme s majonézovou spojkou připravenou promícháním majonézy se šťávou z pečeně, kečupu, hořčice a octa.
Příprava základní majonézy viz. recept “Majonéza základní”.